Je eigen ruimte innemen

Het klinkt misschien heel groots of zelfs abstract “Je eigen ruimte innemen”
In mijn leven heb ik dit al vaker mogen (moeten) doen, deze ervaringen maken dat ik op een natuurlijke manier mensen hierin kan begeleiden.

Destijds zou ik niet gezegd hebben dat ik bezig was mijn eigen ruimte in te nemen, want het gebeurde in kleine stapjes, steeds weer een nieuw onderdeel.

De verschillende workshops die ik geef zijn allemaal een manier om steeds meer je eigen ruimte in te (durven) nemen. Van sommige onderwerpen ben jij je misschien niet eens bewust dat ook die te maken heeft met het innemen van jouw eigen ruimte, met je zelf durven zijn, jezelf te blijven in alle relaties die je hebt. Het kan zoiets “simpels” zijn als ruimte voor jezelf in jouw agenda te claimen of durven uitspreken hoe jij er echt over denkt, om jouw gevoel te volgen.

Jouw eigen ruimte innemen bestaat uit verschillende fases en in al die fases begeleid ik jou met Liefde.
Wil jij niet de verschillende workshops afwachten maar er gelijk mee aan de slag gaan meld je dan aan voor dit 1 op 1 traject.

Een onderdeel is ook jouw eigen grenzen leren kennen. Misschien denk je nu wel daar is weer die kreet “Je grenzen aan geven”
Die hoor ik zo vaak maar hoe doe ik dat dan of wat zijn mijn grenzen.

Jouw grenzen helpen jou om te bepalen wie jij nu eigenlijk bent, wat wil JIJ wel en ook wat JIJ iet wilt. Hiervoor is soms nodig dat je er bewust van word waar jij de mening van anderen hebt overgenomen.

Nee leren zeggen hoort daar zeker ook bij, de prachtige tegenhanger daarvan is dat jij mag leren om JA te zeggen voor jezelf. Je leert om te kiezen voor jouw eigen gevoel, ongeacht wat anderen daar van vinden. En ja ik weet dat is reuze spannend, vaak zelfs beangstigend en er zal zeker weerstand vanuit jouw zelf komen en gelukkig wordt het steeds eenvoudiger naar mate jij meer zelfvertrouwen hierin krijgen. Tijdens al deze fases zal ik erbij zijn om je te ondersteunen, je moed te geven, jouw een veilige ruimte te geven waar alles van jou er mag zijn.

Heel lang heb ik mijzelf en wat ik wilde doen weggecijferd, voor mijn familie, mijn toenmalige partner, mijn vrienden en mijn loondienstbaan. Ik werd er verdrietig en somber van, veel vreugde en plezier kende ik toen niet in mij leven. Eigenlijk leefde ik vooral op de automatische piloot, deed dat wat ik moest doen, deed ik dat wat zo hoorde, zonder er echt werkelijk bij te zijn, zonder er mijn echte zijn, mijn Liefde in te stoppen.

Tot er een moment kwam dat er bij mij wat brak, het inzicht kwam “zo wil ik niet leven”.
Ik kan mij nog het moment herinneren, lopend met mijn honden langs de kant van de weg, waarop ik hardop zie “Ik wil gewoon gelukkig zijn”. Dat moment, dat Besluit heeft voor mij toen heel veel in beweging gezet

Toen ik, uit vrije wil, het besluit had genomen kon mijn hogere zelf, spiritteam en het universum voor mij aan de slag gaan. Op dat moment begonnen de juiste (nieuwe) mensen, boeken en ervaringen op mijn pad te komen, alles wat mij hielp om steeds weer meer ruimte in te mogen nemen.

Ja soms betekende dit dat ik moeilijke levenskeuzes mocht (moest) maken, waarvoor ik elke keer weer de perfecte ondersteuning op mijn pad tegenkwam. En door die ervaringen in mijn leven is het begeleiden van moeilijke levenskeuze nu een van mijn expertises.

Kun jij goed ondersteuning gebruiken bij het maken van levenskeuze?

Roept er ergens in jou een stemmetje JA en heeft de twijfel nog de overhand neem dat contact met mij op. Dan plannen we een (bel) afspraak om samen te kijken of dit traject echt iets voor jou zou zijn of dat de twijfel helemaal klopt.