Workshop Stoppen met Vliegen

Maandag 15 mei 2023 of Zaterdag 20 mei 2023 te Leermens van 13.00 – 17.00 uur

Hoe vaak vraag jij je af wanneer is er in de agenda nu eens ruimte voor JOU is !!!
Ruimte voor wat jij graag wilt !!!

Ik kan mij nog goed de tijd herinneren waarin ik van hot naar her vloog voor de wensen van anderen. Hoe vaak ik mijn agenda aanpaste, mijn eigen leuke dingen verschoof of eruit haalde omdat iemand anders (partner, familie, vrienden) iets wilde of hulp nodig had.

Op een bepaald moment besloot ik dat het anders moest, dat ik ervoor koos om het anders te doen, dat ik een agenda wilde hebben die aan MIJN wensen voldeed.
Daarbij ben ik toen wel de nodige, inwendige, tegenstand tegen gekomen.

Wil jij ook een agenda waarin ruimte voor jou is, wil jij achterhalen waarom jij telkens JA zegt op een verzoek terwijl je eigenlijk NEE wilt zeggen. Meld je dan aan voor deze workshop.

Om ruimte voor mijzelf te krijgen, te creëren moest/mocht ik

  • mijzelf moest toestaan om ruimte en tijd voor mijzelf te claimen
  • ontdekken waarom ik de wensen van anderen steeds weer op de eerste plek zette
  • omdenken, uit mijn vaste routine stappen, leren nieuwe mogelijkheden te bekijken, het anders doen dan voorheen
  • vooral ook mijn grenzen gaan ontdekken en die leren aan te geven

Tijdens deze workshop krijg je een aantal tools om hier mee bezig te gaan.
Zodat als jij weg gaat in elk geval inzicht hebt in waarom jij jezelf niet op de eerste plaats zet en wat manieren zijn om dat wel te gaan doen. Inzicht in hoe je om kunt gaan met de overtuigingen omhoog gaan komen en hoe je dit kunt veranderen.

Klink dit jou als muziek in de oren meld je dan aan.

Een kantelpunt voor mij hierin was het moment dat ik er een derde hond bij kreeg, eerst tijdelijk en toen definitief. De honden die ik had konden goed buiten een aantal uren alleen zijn en omdat ze buiten konden lopen kon ik hun zonder te veel schuld gevoel een aantal uren alleen thuis laten. Deze “cadeau hond” kon dat echter niet, binnen bleef zij aardig rustig maar buiten was zij continue aan het blaffen.
Dus daar ging mijn dag indeling… ik kon niet meer wat langer wegblijven want de honden waren binnen. Mijn werkuren, toen nog in loondienst, waren er op ingericht dat ik een aantal uren thuis weg kon blijven en als het een keer uitliep dan was dat geen probleem.
Maar nu begon het te schuren want in mij kwam dan het schuldgevoel omhoog…… de honden mogen niet zolang in huis opgesloten zitten en dat gaf mij heel veel stress.

Voor mij zat op dat moment de oplossing is het “uit de routine te stappen” en te kijken naar andere mogelijkheden. Het leerde mij ook om veel flexibeler te zijn, minder in de routine te blijven.

In deze periode merkte ik ook dat er nog meer afspraken waren die eenzelfde soort schurend gevoel gaven, niet vanwege de honden maar vanwege mijzelf en mijn ruimte. Dus daar lag voor mij de uitnodiging om te zorgen voor een agenda waarin de afspraken niet schuren maar een fijn gevoel gaven, een agenda waar je energie van krijgt.

Wil jij ook een agenda die niet al jouw energie op maakt, wil jij een agenda waar je energie van krijgt, meld je dan aan voor deze workshop.

Het viel mijzelf de laatste tijd al wat vaker op dat ik minder flexibel was in het indelen van mijn dag, ik zat weer aardig vast in een routine.
Op zo’n moment is het universum echt wel zo lief om een uitdaging te creëren waarmee ik dat aan mocht gaan. In dit geval was het een nieuwe activiteit waar ik afspraak voor gemaakt had om daar 3 x per week mee bezig te zijn, dat waren behoorlijk wat uren die in een bestaande agenda gevoegd moest worden…… Oh dat leverde best wel wat weerstand in mijzelf op. Tot ik mijzelf herinnerde aan wat ik eerder in mijn leven geleerd had.
Kijken naar de mogelijkheden……
Dus de routine, mijn dagindeling loslaten, het ene verschuiven van de ochtend naar de middag, dat gaf al wat meer rust.
En ja ook het terug komen op de gemaakte afspraken hoorde hierbij.
Voor mij was het duidelijk, mijn maximum is 2 x per week, dat is voor mij veel beter en de andere partij had geen bezwaar.
Ik had weer een reminder gehad dat het mij zoveel rust geeft als ik niet aan een routine vast zit. Wanneer ik kan zeggen:

  • als ik dit verschuif dan past het veel beter
  • deze afspraak gaat mij veel energie geven, die kan ik daar tussen voegen
  • Nee, dit verzoek / afspraak voelt niet goed
  • Sorry het komt nu toch niet goed uit, ik wil graag de afspraak verzetten

Wil jij ook uit jouw routine weg komen.
Wil jij leren om Nee te zeggen.
Wil jij mee gaan met de flow van het leven.
Dan zie ik jou graag tijdens deze workshop

Mocht je toch nog twijfelen….

Wil je eerst overleggen of het echt iets voor jou is.

Ben je benieuwd wat jij eruit zou kunnen halen.

App, mail of bel mij dan.